top of page
Поиск
  • Співак І.М.

9 травня -День пам'яті і примирення. День Перемоги

Згідно Указу Президента України «Про відзначення у 2017 році Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Долучилися до відзначення цієї дати і у БНВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 13 – ДНЗ».

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги.

Напередодні Дня Перемоги, вшановуючи пам'ять героїв Великої Вітчизняної війни, у БНВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 13 – ДНЗ» відбулися традиційні заходи, присвячені перемозі у війні.

5 травня відбулися уроки мужності присвячені пам'яті жертв Другої світової війни - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим. Під час проведення заходів, в душевній розмові було відтворено спогади та особисті переживання про ті страшні дні.

Учні 6 класу підготували літературно-музичну композицію «Я пам’ятаю, я пишаюсь», в якій висловили вдячність та шану ветеранам за їх

незабутній подвиг. Діти поділилися спогадами, які зібрали у своїх рідних про важкі часи війни, про незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про нелегке життя в тилу. Запрошені і гості дізналися про антигуманну сутність тоталітарних режимів та важливість не повторення їхніх злочинів у ХХІ ст. Ведучими було представлено інформацію про події Другої світової війни та їхній вплив на Україну. В ході заходу прозвучали вірші про героїчний подвиг, незламну мужність та тяжкі страждання нашого народу. Учениця 5 класу Узлій Анастасія прочитала свої вірші, присвячені 9 травня. Пройняті смутком вірші дали змогу учням поринути в важку епоху війни.

Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять полеглих у війні солдат.

72 роки тому було покладено край фашизму. Українці знають і пам’ятають героїв Великої Вітчизняної війни, героїв УПА, героїв Афганістану, тому, що на цьому будується світогляд, культура та виховання нації.

Діди наші думали, що та війна остання, і не очікували вони, що їхніх онуків і правнуків теж називатимуть героями: Героями небесної сотні, героями загиблих в АТО.

Перемога! Перемога! – як грім!

Цього дня ви чекали роками

Тож ми приклад із них берім,

Щоб ніхто не знущався над нами.

37 просмотров0 комментариев
bottom of page