top of page

Тематична виставка «Справедливість, рівність, повага до людської гідності»

Нічого так погано не знаємо,

як те, що кожен повинен знати: закон.

О.Бальзак

Щороку 10 грудня міжнародне співтовариство відзначає День прав людини

Саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка є основою міжнародних стандартів у сфері прав людини.

До поняття "Права людини" людство йшло тривалий час. Уперше проблему прав особистості порушили французькі просвітителі Жан Жак Руссо і Вольтер. Але пройшло ще майже два століття, перш ніж до цього дозріло людство.

10 грудня 1948 року Організація Об'єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини, що проголошує права особистості, цивільні і політичні права і свободи (рівність усіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші).

У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн.


Декларація не носить обов'язкового характеру. В основу документа були покладені всі напрацювання людської думки, які були на той момент у даному питанні. Це був перший досвід колективної розробки універсального документа з прав людини.

В нашій бібліотеці діє виставка «Справедливість, рівність, повага до людської гідності»з 03.12.2018 по 10.12.2018 р. Мета цієї виставки допомогти дітям зрозуміти взаємозв'язок між моральними і правовими нормами, виховувати справжніх громадян нашої держави.

bottom of page