top of page

Інформаційний калейдоскоп "Світ твоїх прав"

«Незнання закону не звільняє від відповідальності.

А ось знання - нерідко звільняє».

(С. Лец)

12 грудня до школи завітали працівники бібліотеки-філіалу № 4 для участі у інформаційному калейдоскопі "Світ твоїх прав" . Мета заходу - популяризація правових знань, формування правової культури серед молоді та навичок правової поведінки для реалізації своїх прав та обов'язків.


Завідуюча бібліотекою Линник Світлана Іванівна розповіла про історію ухвалення Загальної декларації прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини.Наголисила на тому, що головна мета Міжнародного дня прав людини – торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного.


Під час заходу учні 8 класу самостійно розглядали та аналізували права людини, життєві ситуації, а потім намагалася надати учасникам ситуацій кваліфіковану правову допомогу.

Взагалі, захід пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.


Тож, як показує досвід, правове виховання молоді поряд із сім’єю, школою та іншими соціокультурними закладами, є на сьогодні одними із пріоритетних напрямків роботи сучасної бібліотеки.

bottom of page