top of page

День Соборності України


«Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша вмита кров’ю і сльозами. 22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України.

Ця дата пов’язана з двома подіями Української революції 1918-1923 років: проголошенням IV Універсалом Центральної Ради Української Народної Республіки самостійною, незалежною, вільною та суверенною державою (22 січня 1918 р.) та Актом Злуки двох державних утворень на українських землях – Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки (22 січня 1919 р.)

З цієї нагоди в бібліотеці пройшла виховна година «Величний день єднання» з 8 класом, мета якої викликати інтерес до вивчення історії України, поглибити знання учнів про історію виникнення свята Соборності України; виховувати патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики; викликати інтерес до вивчення історії нашої країни. Дуже жваво й цікаво пройшла українознавча вікторина, на всі питання якої учні дали правильні відповіді.

bottom of page