top of page

Масляну святкуємо радість людям даруємо

Український народ завжди з нетерпінням чекав на прихід весни, і тому свято зустрічі цієї пори року святкувалося дуже весело. Проте не годилося зустрічати нову пору року не попрощавшись із попередньою і не подякувавши їй. Своєрідною умовною межею між зимою та весною було свято Масляної, що тривало цілий тиждень. Протягом свята дорослі забували про свої повсякденні турботи, а діти веселилися та бешкетували на повну силу, адже в цей день їм було дозволено бути неслухняними.

У найсмачніший день тижня, у середу, на гостину до бібліотеки-філії №4 завітали учні молодших класів БНВК ЗОШ №13 з вчителем Світланою Хілінською.






Працівники книгозбірні розповіли про традиції Масляної, і про кожен день святкового тижня, що має свою назву та свої звичаї. Не обійшлося і без веселих конкурсів «Гойдалки», «Весняні квіти», «Битва на мішках», «Добра господарочка». Із задоволенням діти співали веснянки та водили хороводи. А яка ж Масляна без смачних вареників та млинців! Наприкінці свята дітей чекав святковий стіл з пухкими варениками, золотистими млинцями та смачним узваром.

bottom of page