top of page

Пам’яті загиблих під Крутами …

Бій під Крутами – став символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. Цей страшний бій, що відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути біля селища Пам’ятне, що за 130 кілометрів на північний схід від Києва, залишив в пам’яті нащадків сум, гордість, пекучий біль …



До Дня пам’яті героїв Крут бібліотека оформила перегляд літератури та періодичних видань «Пам’яті героїв Крут” та провела інформаційну Годину «Герої Крут: трагічні події 29 січня 1918 року…»


Трагічна загибель студентського куреня під Крутами, легендарні подвиги юних вояків передавалися з покоління в покоління, вголос і пошепки. Так було збережено історичну пам’ять, яка проростала крізь репресії та знущання, зуміла вижити у страшні роки тоталітаризму.

Утвердження національної пам’яті потребує історичної правди, бо саме на цих засадах формуються споріднені категорії – моральність і патріотизм.


Бій під Крутами – став символом патріотизму і жертовності в жорстокій боротьбі за нашу єдину незалежну рідну країну - Україну.


bottom of page