top of page

День Пам’яті і примирення «Ніколи знову»

День Пам’яті і примирення, День перемоги для всіх – особливі дні. Подвиг, здійсненний нашими дідами і прадідами, настільки великий, що його масштабність із часом стає лише яскравішою і помітнішою. Ці дні викликають відчуття безмежної гордості за наш народ та водночас уособлюють героїзм і вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів. Ми у вічному боргу перед тими, хто в жорстокій битві отримав Славетну Перемогу, хто у післявоєнні роки відбудовував зруйновану країну.

Напередодні Дня Перемоги для учнів 3-4 класів була проведена година пам’яті до Дня примирення. Захід пройшов в теплій, дружній атмосфері. Звучали теплі слова, вірші та пісні у виконані учнів 8 класу. Учні звернули увагу на те,якою саме ціною дісталась перемога та які сліди вона залишила. Всі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Учні готуючись до Дня Перемоги виготовляли маки і нагадали про те, що з 2014 року Україна використовує червоний мак, як символ пам’яті жертв Другої світової війни. І саме під гаслом «Ніколи знову», яке супроводжує квітку, пройшла виховна година.

bottom of page