top of page

Посвята другокласників у читачі



Книжка… Для одних людей – це скарб неоціненний, для других – річ, як і тисячі речей повсякденного побуту, для третіх – данина моді, розкіш, додаток до хатнього інтер’єру. Шана і любов до книги починається з колиски, іде від батька – матері.

В.О.Сухомлинський говорив, що культурні люди, свідомі трудівники виростають в сім’ях, де панує глибока повага до книжок. А якщо в сім’ї немає культу читання, то хто повинен заповнити цю духовну порожнечу? Безперечно, вихователь, учитель молодших класів, бібліотекар…


2 жовтня відбулося свято "Посвята в читачі". На свято завітали казкові герої: Незнайко, Знайко та ін. Метою цього заходу було допомогти учням осягнути значення книжки в житті людини, викликати інтерес до розумного порадника, виховати дбайливе ставлення до книжки, уміння цінувати труд і знання інших.


Другокласники здійснили мандрівку до Країни Читалії. На своєму шляху вони називали прислів’я про книгу, відгадували загадки, розповідали вірші, відгадували уривки з казок, співали. Пригадали правила поводження з книгою. І на закінчення, ставши повноправними читачами обіцяли цінувати і берегти книгу, бути активними читачами, бути схожими на кращих героїв книг.

bottom of page